Thema's

Vrijwilligerswerk

62

Heeft u tijd beschikbaar en wilt u wel iets voor een ander doen? Een ‘stukje’ tijd in uw agenda reserveren om bijvoorbeeld boodschappen te doen met een oudere? Helpen in de kringloopwinkel, of uw eigen sportervaring inzetten als coach bij een sportclub?

 

Er zijn heel veel redenen waarom u vrijwilligerswerk zou willen doen: u wilt graag iets nuttigs doen, iets voor anderen betekenen, sociale contacten opdoen of een gat op uw CV voorkomen. Vrijwilligerswerk biedt u kansen om nieuwe ervaringen op te doen en uw bestaande kennis en vaardigheden uit te breiden. Want met vrijwilligerswerk heeft u ook de kans hele andere dingen te doen dan de dingen die u dagelijks doet.

Andersom is vrijwilligerswerk onmisbaar in onze samenleving. Dankzij vrijwilligerswerk is er meer mogelijk voor ouderen, voor kinderen, zieken en voor bijvoorbeeld activiteiten met een goed doel.

 

Lees meer over vrijwilligerswerk in het themadossier.

 

Op zoek naar vrijwilligerswerk op Walcheren?

In Middelburg kunt u bij Porthos vragen naar de medewerkers van SWM Samen Vrijwillig. Of kijk eens op www.welzijnmiddelburg.nl/vrijwilligerswerk. Hier vindt u meer informatie en kunt u zich direct aanmelden voor leuke vrijwilligersklussen in Middelburg en omgeving.

 

Ook in Porthos Vlissingen kunt u voor vrijwilligerswerk terecht. Het Vrijwilligerspunt Vlissingen bemiddelt tussen vrijwilligers en organisaties in Vlissingen. Kijk voor een actueel aanbod van vactures en contactmogelijkheden op www.vrijwilligerspuntvlissingen.nl.

 

Inwoners van de gemeente Veere kunnen terecht bij Stichting Welzijn Veere. De vacaturebank op de website bevat vactures van organisaties en bedrijven uit de gemeente Veere die op zoek zijn naar een vrijwilliger of maatschappelijk stagiar. Kijk voor een actueel aanbod van vactures en contactmogelijkheden op http://welzijnveere.nl/vrijwilligers.

 

Bovenstaande organisaties kunnen adviseren welk soort werk bij u past en vooral waar welk soort werk nodig is. Want het gevoel dat u echt nodig bent en daar om gewaardeerd wordt, dat is wat vrijwilligerswerk zo bijzonder maakt. Zij kunnen u ook wijzen op interessante cursussen, op activiteiten en ontmoetingsplaatsen in uw wijk of u helpen als u problemen heeft in uw relatie of moeite heeft rond te komen van uw inkomen.

 

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.