Thema's

Verslaving

63

Bij verslaving denken we al gauw aan alcoholverslaving en drugsverslaving. Maar u kunt ook verslaafd zijn aan gokken, gamen of slaapmiddelen. Of een eetstoornis hebben, want ook dat wordt wel als een verslaving gezien.

 

Natuurlijk bent u niet direct verslaafd als u elke avond een biertje drinkt. Of een glas wijn of een borrel. Maar als u moeite heeft om te stoppen met drinken en u steeds meer moet drinken om hetzelfde effect te bereiken, als u het plezier in andere dingen verliest of zich daar nauwelijks meer om bekommert, dan is er sprake van verslaving. U wordt afhankelijk van het middel en het gaat uw dagelijks leven beheersen.

 

Lees meer over dit onderwerp in het themadossier over allerlei soorten verslavingen met relevante artikelen, boeken, filmpjes en websites over dit onderwerp.

 

Herkent u bij u zelf de neiging om steeds vaker de fles te pakken, slaapmiddelen te nemen of achter uw (game)computer te kruipen maar wilt u dat eigenlijk niet? Doet u dat ook om bepaalde spanningen de baas te kunnen, maar beseft u dat dat geen oplossing is? Misschien herkent u dit bij een naaste, uw partner, een van uw ouders, een goede vriend of vriendin? Komt u dan eens langs bij Porthos. Wij kunnen samen met u kijken wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden. Porthos heeft een netwerk van deskundigen als verdere specialistische hulp nodig zou zijn.

 

U bent welkom bij Porthos zonder afspraak. U kunt ook op een andere manier contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch of via e-mail. We komen graag met u in gesprek.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.