Thema's

Uw wijk, uw buren en u

48

U thuis voelen in uw directe woonomgeving, dat betekent onder andere iets simpels als: gegroet worden en zelf uw buurtgenoten groeten. Want u kent uw buren en zij kennen u. Het betekent ook elkaar weten te vinden als er in uw buurt iets is wat u allemaal aangaat. Dergelijk contact is ongelofelijk belangrijk. Het maakt uw wijk leefbaar. Mede daardoor laat u met een gerust hart uw kinderen buiten spelen. En in een leefbare wijk kunt u erop vertrouwen dat uw ouders, die al op leeftijd zijn, niet sociaal geïsoleerd zijn.

 

Wilt u iets opzetten of organiseren in uw buurt of wijk, een zomerbarbecue of een streetdance voor een goed doel? Een medewerker van Porthos kan u bijstaan bij de uitvoering van uw plannen. Maar Porthos is meer dan opbouwwerk alleen. Achter de professionele opbouwwerker staat een team van mensen dat breder kijkt en breder kán kijken en van daaruit meer kan bieden.

 

Wilt u meer doen met uw vrije tijd in de vorm van cursussen, vrijwilligerswerk of een sociale vaardigheidstraining? Porthos kent of biedt de mogelijkheden. Porthos biedt ook ondersteuning van mantelzorgers, hulp bij inkomensproblemen of bij sociaal-emotionele problemen. Maar natuurlijk kan een geslaagde barbecue meer dan voldoende zijn.

 

U bent welkom zonder afspraak bij Porthos. Kom eens langs, bel of stuur een e-mail. Wij komen graag met u in gesprek.


Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.