Thema's

Overlast in de wijk

109

Misschien verloopt het contact tussen u en uw buren minder plezierig. U ontloopt elkaar zoveel mogelijk, misschien vanwege ergernissen, overlast door lawaai, afval, huisdieren of kleine pesterijen. U ervaart deze al een tijdje, op een bepaalde manier bent u eraan gewend. Of toch niet? Is dit niet wat u wilt: altijd opletten of de buurman of –vrouw niet op hetzelfde moment het huis uitgaat als u? Altijd zorgen dat uw auto niet zichtbaar voor hun huis staat? U wilt dat eigenlijk gewoon los kunnen laten? Buurtbemiddeling van Porthos kan u helpen.

 

Een buurtbemiddelaar gaat het gesprek aan met u en uw buren, samen of afzonderlijk. Wat is er aan de hand, hoe is het zover gekomen? Kan het misschien te maken hebben met iets wat in uw persoonlijk leven is gebeurd of in dat van uw buren? Een hele opluchting als niet alleen iets aan dat eventuele probleem gedaan kan worden, maar ook als u en uw buren elkaar weer gewoon kunnen groeten.

 

Porthos is meer dan buurtbemiddeling alleen. Achter de buurtbemiddelaar staat een team van mensen dat breder kijkt en breder kán kijken en van daaruit meer kan bieden. Cursussen, sociale vaardigheidstrainingen, ondersteuning van mantelzorgers of hulp bij echtscheidingsproblemen. Kom eens langs, bel of mail. U bent altijd welkom, wij komen graag met u in gesprek. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.