Thema's

Op zoek naar werk?

49

Werk is de belangrijkste pijler van uw inkomen. Maar er kunnen omstandigheden zijn waardoor u (tijdelijk) geen werk heeft. Het bedrijf waar u werkte, moest bezuinigen en daarbij is ook uw arbeidsplaats gesneuveld. U heeft net een opleiding afgerond en bent op zoek naar werk, maar hoe komt u aan de zo noodzakelijke ervaring? Of u mist gewoon de juiste papieren om ergens aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld omdat u een tijd niet gewerkt heeft en uw eventuele diploma’s verouderd zijn. Hier vindt u informatie over het vinden van werk.

 

Natuurlijk zijn er situaties denkbaar dat u in een periode van werkloosheid hulp nodig heeft bij het verkrijgen van een inkomen. Of u bent misschien (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt waardoor u niet over een volledig inkomen uit werk kunt beschikken.

 

Kijk als eerste stap eens op de websites van het UWV en Orionis voor meer informatie over inkomen. Porthos kan in deze situaties ook met u meedenken. Kom gerust eens langs en praat met een medewerker van Porthos over de mogelijkheden die er voor u zijn. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt ook op andere manieren contact met ons opnemen: telefonisch of via e-mail.


Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.