Thema's

Leren in uw vrije tijd

43

Het is al lang geleden dat u op school zat. Uw kinderen zijn inmiddels groot en kunnen zich voor een belangrijk deel zelf redden. Vanwege uw leeftijd werkt u wat uren minder. U heeft daarom meer tijd voor uzelf beschikbaar. De behoefte om weer eens iets nieuws te leren bekruipt u misschien. Een nieuwe hobby leren, met een cursus klassieke muziek u voorbereiden op de concertserie die u geboekt heeft. Of juist om oude kennis op te frissen. En misschien ook om nieuwe mensen te leren kennen. Want ook dat kan een heel goede reden zijn om een cursus te gaan doen.

 

Wilt u iets extra’s of iets anders doen met uw tijd, komt u dan eens binnen bij Porthos

 

Met een medewerker van Porthos kunt u spreken over uw behoefte uw tijd zinvol te besteden. En tegelijkertijd misschien over de verandering van uw rol als opvoeder nu uw kinderen groter zijn. Misschien zelfs al het huis uit zijn. Hoe is dat voor u, hoe gaat u daarmee om? Want ook voor dat soort vragen staan de mensen van Porthos voor u klaar.

 

Onder de naam Samen op stap organiseert WVO Zorg diverse cursussen en activiteiten voor 55-plussers op Walcheren.  Samen op stap is een uitnodiging om mee te doen, te (her)ontdekken en vooral te genieten van de leuke dingen in het leven. Er zijn onder meer diverse, betaalbare computercursussen, gymnastiek- en dansgroepen, schrijfcursussen, geheugen- en vriendschapscursussen, een verkeersopfriscursus, een kookcursus voor mannen en de mogelijkheid om uitstapjes te maken en concerten te bezoeken.

 

U bent welkom bij Porthos zonder afspraak. U kunt ook op een andere manier contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch of via e-mail. Wij komen graag met u in gesprek.


Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.