Thema's

Inkomen en schulden

41

Werk is de belangrijkste pijler van het gezinsinkomen. Valt uw werk weg, dan wordt uw inkomen kleiner. U moet uw bestedingspatroon daarop aanpassen. Dat valt niet mee, want de vaste lasten blijven over het algemeen gelijk. Er zijn steeds meer mensen met schulden, ook mensen met middeninkomens. Als u schulden heeft, dan bent u dus zeker niet de enige. Maar schulden kunnen een grote druk leggen op uw gezin en kunnen ertoe leiden dat u of uw kinderen nauwelijks nog ergens aan deelnemen of naartoe gaan. Alles kost immers geld. U voelt zich steeds meer geïsoleerd.

 

Porthos ziet samen met bijvoorbeeld Orionis Walcheren, het belang van een goede schuldhulpverlening. Daar hoort bij dat we kijken naar oorzaken: waar komen uw schulden vandaan en wat kunnen we eraan doen om die oorzaken weg te nemen? Kijken naar de gevolgen is ook belangrijk: wat moet u missen door uw financiële problemen en wat moeten uw kinderen missen? Wat betekent dat voor u en voor hen en is daar iets aan te doen?

 

Heeft u een laag inkomen en wordt u geconfronteerd met bijzondere kosten? Kijk dan eens op de site van Orionis of u in aanmerking komt voor een minimaregeling of bijzondere bijstand. 

 

Blijf niet rondlopen met uw financiële problemen. Bekijk ze samen met Porthos want Porthos kijkt verder dan de schulden alleen. Porthos probeert u tegelijkertijd grip te laten krijgen op uw uitgavenpatroon en u te helpen bij het beheer van uw kleiner geworden budget.

 

Loop daarom gerust eens bij ons binnen. Een afspraak maken is niet nodig. U kunt ook op andere manieren contact met ons opnemen: telefonisch of via e-mail.


Lees meer over hoe je door budgetteren schulden kunt voorkomen in het themadossier met relevante titels van boeken, artikelen, filmpjes en websites over omgaan met geld en bespaartips. Ook vind je er een overizcht van adressen van organisaties en instanties die kunnen helpen.Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.