Thema's

Hulp voor uw ouders

51

Uw ouders hebben altijd een vrijwel zorgeloos bestaan geleid. Nadat ze allebei de pensioengerechtigde leeftijd hadden bereikt, hebben ze even moeten zoeken naar een nieuwe manier om hun leven in te richten. Maar die hadden ze vrij snel gevonden. Ze maakten uitstapjes en af en toe zelfs een langere reis, ze sloten zich aan bij een bridgeclub en hadden goede contacten in hun wijk.

 

Maar de situatie is nu anders. Lichamelijke klachten zijn ontstaan. Uw moeder heeft haar heup gebroken en na de operatie heeft ze nooit meer helemaal goed kunnen lopen. Uw vader begint erg kortademig te worden en is snel moe. Hun uitstapjes worden minder, de tuin kunnen ze niet meer aan en op de bovenverdieping van hun huis komen ze steeds minder vaak.

 

Uw ouders zouden hulp moeten krijgen. Iemand van de thuiszorg die kan helpen met het schoonhouden van het huis, om te beginnen. Uw moeder zou erg geholpen zijn met een rollator. U wilt ook graag omzien naar een appartement voor hen. Het liefst een appartement waar op een flexibele manier zorg te verkrijgen is. Wat zijn de mogelijkheden?

 

De hulp die u zoekt, kan geboden worden via de Wmo, de Wet maatschappelijke ondersteuning. Kom daarom eens praten bij Porthos. Want Porthos is het Wmo-loket waar u dergelijke vragen kunt bespreken. Maar Porthos biedt meer. Een medewerker van Porthos kan u ook wijzen op huisvestigingsmogelijkheden, op de inschakeling van vrijwilligers of het bieden van ondersteuning aan mantelzorgers.

 

Kom eens langs, bel of mail. U bent altijd welkom, wij komen graag met u in gesprek. Een afspraak maken is niet nodig.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.