Thema's

Huiselijk geweld

111

‘Huiselijk geweld is niet normaal’, dat is de kop van een folder van het Advies- en Steunpunt Huiselijk Geweld Zeeland. En inderdaad, huiselijk geweld is niet normaal. Maar wat heb je daaraan als je ermee te maken hebt? Als je slachtoffer bent, als je kind slachtoffer is of getuige is van huiselijk geweld, of als je weet dat het bij een naaste voorkomt? En misschien ook als je dader bent, als je je handen wel thuis wílt houden maar het niet kunt?

 

Over huiselijk geweld praat je liever niet. Je denkt dat het vanzelf weer over gaat, dat het echt de laatste keer was. Maar als je niets doet, gaat het niet vanzelf over. Blijf daarom niet alleen staan, maar zoek hulp. Praat erover met mensen die weten waar huiselijk geweld mee te maken heeft. Mensen die naar u luisteren en met u kijken naar mogelijkheden om het geweld te stoppen. Bij Porthos vindt u deze mensen.

 

Kinderen die hebben gezien hoe hun vader en moeder ruzie hadden en hoe het uit de hand liep. Of die erbij waren toen dat gebeurde bij een vriendje of vriendinnetje. Bij wie kunnen zij terecht? Waar moeten ze heen met hun angst, hun verdriet en hun onbegrip? Porthos is er ook voor deze kinderen. Medewerkers van Porthos weten de weg om kinderen te helpen met deze gevoelens om te gaan en ze te verwerken.

 

Lees meer over dit onderwerp in het themadossier met o.a. titels van boeken over huiselijk geweld, artikelen, filmpjes en websites.

 

U bent welkom zonder afspraak bij Porthos. Kom langs, bel of stuur een e-mail. Uw naam hoeft u ons niet te melden maar wij komen graag met u in gesprek!

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.