Thema's

Grandcafe’s en ontmoetingsplaatsen

112

Kent u ze al, de grand cafés en ontmoetingsplaatsen bij u in de buurt? In Middelburg zijn in zes woonwijken zijn grand cafés te vinden: Grand Café Willem bijvoorbeeld voor de wijken De Veersche Poort, Nieuw Middelburg en Klarenbeek. Of Grand Café Palet in de Brede School van Dauwendaele. Veel activiteiten vinden daar plaats met de kinderen van de Brede School. In Vlissingen kunt u terecht bij: Ter Reede, Majoraat en Grand Café de Schutterij.

 

Deze ontmoetingsplaatsen vormen het hart van de wijk waar diverse activiteiten plaatsvinden en cursussen gegeven worden. U kunt er altijd terecht voor een kop koffie of om er gewoon de krant te lezen. In de grand cafés kunt u lunchen of de warme maaltijd gebruiken voor een laag tarief. Alle wijkbewoners kunnen daar gebruik van maken, jong en oud, met een ruime beurs of een wat krappere beurs, werkend en niet-werkend.

 

Maar een grand café doet meer. In Grand Café Buitenrust bijvoorbeeld houdt de formulierenbrigade op dinsdagmorgen spreekuur. Daar kunt u terecht met formulieren die u moet invullen maar die u niet goed begrijpt. Uw zorgtoeslag is bijvoorbeeld gewijzigd, u bent naar een andere huurwoning verhuisd of u bent net gepensioneerd en valt in een andere inkomensklasse. In Grand Café Willem kunt u gratis gebruikmaken van de internetcomputer en op maandagmorgen binnenlopen bij de welzijnsadvsieur van de wijk. In Grand Café de Schutterij worden regelmatig optredens en andere activiteiten georganiseerd zoals een gezamenlijke koffieochtend op maandag en een spelletjesmiddag op vrijdag.

 

 

Kom ook eens langs, u bent van harte welkom bij het grand café of de ontmoetingsplaats bij u in de buurt! Meer weten? De medewerkers van Porthos wijzen u graag de weg. U bent welkom bij Porthos zonder afspraak. U kunt ook op een andere manier contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch of via e-mail.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.