Thema's

Echtscheiding en relaties

108

Een op de drie huwelijken sneuvelt in Nederland. In de Verenigde Staten zelfs een op de twee. Natuurlijk ging u er niet vanuit toen u elkaar het ja-woord gaf dat dat met uw huwelijk zou gebeuren. Maar de kans dat een scheiding u wel overkomt, is reëel aanwezig. Mocht dat zo zijn, dan is de scheiding uiteindelijk misschien een opluchting voor u. Als u midden in een scheidingsproces zit, kunt u er echter flink door van slag zijn.

 

Behalve emotionele problemen, brengt een scheiding ook tal van praktische problemen met zich mee. Verkoop van het huis, de financiële toekomstvoorziening voor beide (ex)partners en zorg voor de kinderen, zijn enkele van de belangrijkste zaken die spelen.

 

Wilt u hulp bij een scheidingsproces, emotioneel, zakelijk of juridisch? Advies over het organiseren van co-ouderschap of van een andere verdeling van zorg-verantwoordelijkheden? Of wilt u juist alles doen om uw relatie te behouden? Porthos kan u helpen. Daar zijn medewerkers aanwezig aan wie u uw relatieproblemen kunt toevertrouwen. Die met u meedenken over een oplossing. Maar ook medewerkers die scheidingssituaties door en door kennen. Die ook kijken naar het welzijn van uw kinderen. De medewerkers van Porthos beschikken over een gedegen en uitgebreid netwerk om u zo nodig toe te leiden naar specialistische hulp.

 

U bent welkom zonder afspraak bij Porthos. Kom gerust eens langs, bel of stuur een e-mail.

Lees meer over dit onderwerp in het themadossier met o.a. relevante titels van boeken over echtscheidingen, artikelen en filmpjes.

 

Op de website rechtwijzer.nl vind u ook veel informatie en u kunt hier uw scheiding online regelen.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.