Thema's

Burn-out

45

U ging altijd met plezier naar uw werk. Niets was u te veel, u werkte hard om zaken af te werken en nieuwe dingen op te starten. U was op tijd bij uw afspraken, zegde nooit iets af en zorgde ervoor dat u altijd goed voorbereid was. U lette ook op de kleine dingen, in tegenstelling tot uw collega’s, vond u. Die liepen er nog wel eens de kantjes van af.

 

Maar inmiddels bent u thuis of zou u het liefste thuis zijn. Want u hield het niet vol om op deze manier te werken. U was doodmoe na elke werkdag. Toen uw collega langdurig ziek werd en uw baas verwachtte dat u een deel van haar taken er wel bij zou kunnen nemen, knapte er iets in u.

 

Burn-out is een verschijnsel dat met werk te maken heeft. Met de organisatie van uw werk en met verwachtingen. U kunt uw werk niet meer aan, ziet er steeds meer tegenop, u heeft geen nieuwe ideeën meer en u lijkt er niet meer in te geloven. De ene persoon is vatbaarder voor een burn-out dan de ander. Als u ermee te maken heeft, heeft u tijd nodig ervan te herstellen.

 

Kom daarom eens praten bij Porthos. Misschien voelt u dat het niet meer zo lekker gaat op uw werk, dat u het enthousiasme niet meer kunt opbrengen en dat u de laatste tijd zo snel moe bent. Medewerkers van Porthos kunnen de symptomen van een burn-out herkennen en u op weg helpen om deze te voorkomen of om uw energiebalans weer te herstellen.

 

Loop gerust eens binnen bij Porthos. U bent welkom zonder afspraak. Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

 

Lees meer over een burnout in het themadossier met o.a. relevante titels van boeken over een burn-out, artikelen en filmpjes.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

  1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

    Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

  2. 2 Ik kan de huur niet meer betalen nu ik zonder werk zit, wat nu?

    Kom zo snel mogelijk langs bij Porthos en neem uw financiele gegevens mee (denk aan uw digi-D en BSN-nummer) Wij kijken wat we voor u kunnen doen en helpen u op weg.

  3. 3 Hoe kan ik mijn werk en privé meer met elkaar in balans brengen?

    U kunt de balans tussen werk en privé het beste krijgen, door eerst uw tijdsbesteding na te gaan. Maak om te beginnen een lijst van uw taken thuis en op uw werk. Hoeveel uur bent u bezig? Hoeveel uur houdt u over voor hobby's, sociale contacten of niets doen? Deze lijst is uw werkelijke tijdsbesteding Hoeveel uur heeft u écht nodig om te ontspannen? Wat is reëel? Tip: wees niet zuinig met uw vrije uren, wees zuinig op uzelf! Deze lijst is uw gezonde tijdsbesteding. Maak uw situatie bespreekbaar zodat u niet altijd hoeft te rennen en vliegen. Komt u er niet uit? Porthos kan met u meedenken.