Thema's

Overlast in de buurt

54

Geluidsoverlast, last van hangjongeren, vernieling in de wijk?


In buurten wonen we vaak dicht op elkaar. Daardoor kunnen ergernissen, problemen en zelfs ruzies ontstaan.  Het begint met een kleinigheid, maar kan al gauw uit de hand lopen. Soms wordt de politie er zelfs bij gehaald. Maar dat maakt de zaak niet altijd beter.


Opeenstapelende problemen kunnen zo uitgroeien tot conflicten. Misschien vindt u het moeilijk om te praten met uw buren. Als praten met uw buren niet lukt, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling.


Buurtbemiddeling is er voor alle inwoners van de gemeente Middelburg die in een conflictsituatie zitten of dreigen te  komen met buren of buurtgenoten. Om gebruik te kunnen maken van Buurtbemiddeling wordt alleen van u gevraagd om mee te werken aan een werkbare oplossing.


Wilt u uw conflict met uw buren eindelijk de wereld uit hebben? Aarzel niet langer. Zet die eerste stap en neem contact met ons op. Want hoe groot uw probleem misschien ook lijkt, er is altijd een oplossing.  Loop daarom gerust eens binnen bij Porthos of neem op een andere manier contact met ons op. Dat kan telefonisch of via e-mail. Wij komen graag met u in gesprek.


Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

 1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

  Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

 2. 2 Ik kan niet meer met de trein reizen. Hoe kan ik nu nog op bezoek bij mijn dochter?

  Indien u niet in staat bent om gebruik te maken van gewone vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de fiets of de brommer, kunt u in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening. Veel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 3. 3 Zelf mijn huishouden doen lukt me niet, wat nu?

  U kunt hulp bij het huishouden krijgen als u (tijdelijk) door ziekte of handicap uw huishouden niet zelf kunt doen. Er komt dan regelmatig een huishoudelijke hulp bij u thuis. Bij hulp bij het huishouden moet u denken aan iemand die verschillende soorten huishoudelijk werk voor u doet. Bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, boodschappen doen. bij hulp bij het huishouden moet u niet denken aan iemand die u helpt bij douchen of aankleden. Dat valt namelijk onder persoonlijke verzorging. Deze vorm van hulpverlening wordt niet via de Wmo geregeld, maar via de AWBZ.

  Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden wordt gekeken naar uw gezondheidssituatie en leefsituatie. Er wordt bekeken wat u zelf aankunt en wat uw huisgenoten kunnen doen. Er wordt bij de  vaststelling van hulp bij het huishouden uit gegaan van 'gebruikelijke zorg'. Dit is de zorg die huisgenoten aan elkaar bieden. Mocht u geen huisgenoten hebben die u kunnen helpen, dan kunt u een beroep doen op professionele hulp. Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen.

  Er zijn meerdere mogelijkheden afhankelijk van uw situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 4. 4 Door mijn operatie kan ik tijdelijk niet meer zelf koken, waar kan ik maaltijden bestellen?

  Er zijn een aantal mogelijkheden, we zetten ze graag met u op een rij. Als het voor u moeilijk is om zelf naar Porthos te komen, bijvoorbeeld om dat u net geopereerd bent kunt u dat aan ons doorgeven zodat we daar een oplossing voor kunnen vinden.