Thema's

Maaltijdservice

26

Slaat u soms een maaltijd over? Wordt elke dag eten koken u te veel? Is boodschappen doen, koken én afwassen te inspannend voor u?

 

Zelf een lekkere maaltijd bedenken kan een stuk lastiger zijn dan vroeger. In deze gevallen kunt u kiezen voor een maaltijdservice. Betaalbaar, gezond en gemakkelijk. Bovendien hoeft u er de deur niet voor uit, want alle maaltijden worden bij u thuis bezorgd.

 

Het is voor u misschien erg belangrijk om zolang mogelijk thuis te blijven wonen. Sinds de invoering van de Wet maatschappelijke mndersteuning (Wmo) is de gemeente verplicht hier een steentje aan bij te dragen.

 

Diverse voorzieningen moeten het u makkelijker maken langer alleen te kunnen blijven wonen. Ook de maaltijdvoorziening is hier onderdeel van. De maaltijdservice is bedoeld voor oudere inwoners van Middelburg en Vlissingen. Ook kunnen mensen die door ziekte of handicap met moeite zelf koken, gebruik maken van een maaltijdservice.

 

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een maaltijdservice? Heeft u vragen over de werkwijze? Wilt u misschien meer informatie over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning? Hier zitten onze medewerkers voor u klaar. Kom langs, mail of bel. U bent altijd welkom.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

 1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

  Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

 2. 2 Ik kan niet meer met de trein reizen. Hoe kan ik nu nog op bezoek bij mijn dochter?

  Indien u niet in staat bent om gebruik te maken van gewone vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de fiets of de brommer, kunt u in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening. Veel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 3. 3 Zelf mijn huishouden doen lukt me niet, wat nu?

  U kunt hulp bij het huishouden krijgen als u (tijdelijk) door ziekte of handicap uw huishouden niet zelf kunt doen. Er komt dan regelmatig een huishoudelijke hulp bij u thuis. Bij hulp bij het huishouden moet u denken aan iemand die verschillende soorten huishoudelijk werk voor u doet. Bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, boodschappen doen. bij hulp bij het huishouden moet u niet denken aan iemand die u helpt bij douchen of aankleden. Dat valt namelijk onder persoonlijke verzorging. Deze vorm van hulpverlening wordt niet via de Wmo geregeld, maar via de AWBZ.

  Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden wordt gekeken naar uw gezondheidssituatie en leefsituatie. Er wordt bekeken wat u zelf aankunt en wat uw huisgenoten kunnen doen. Er wordt bij de  vaststelling van hulp bij het huishouden uit gegaan van 'gebruikelijke zorg'. Dit is de zorg die huisgenoten aan elkaar bieden. Mocht u geen huisgenoten hebben die u kunnen helpen, dan kunt u een beroep doen op professionele hulp. Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen.

  Er zijn meerdere mogelijkheden afhankelijk van uw situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 4. 4 Door mijn operatie kan ik tijdelijk niet meer zelf koken, waar kan ik maaltijden bestellen?

  Er zijn een aantal mogelijkheden, we zetten ze graag met u op een rij. Als het voor u moeilijk is om zelf naar Porthos te komen, bijvoorbeeld om dat u net geopereerd bent kunt u dat aan ons doorgeven zodat we daar een oplossing voor kunnen vinden.