Thema's

Internet

27

Op internet is een enorm grote schat aan informatie te vinden over elk denkbaar onderwerp. Ook steeds meer ouderen weten hun weg op internet te vinden. Ruim een kwart van de 65-plussers in Nederland gebruikt internet.


Er kan een wereld voor u open gaan zodra u de digitale snelweg opgaat. Mailen, chatten, informatie zoeken, filmpjes bekijken, muziek beluisteren. En ga zo maar door. Er is heel veel mogelijk. Juist door alle mogelijkheden kan het zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. De juiste, betrouwbare informatie vinden kan een lastige onderneming zijn.

 

Er worden computercursussen en internetworkshops aangeboden. Tijdens de lessen leert u omgaan met een computer, krijgt u instructies over internet en is het mogelijk allerlei vragen voor te leggen. Misschien denkt u dat het erg moeilijk is en heeft u nog nooit een website bezocht. Bent u toch erg nieuwsgierig, dan is misschien zo’n cursus voor u!


Wilt u ook graag kunnen internetten? Wilt u uw vaardigheden achter de computer bijspijkeren? Zijn er misschien andere redenen waarom u nog nooit achter een computer heeft gezeten?

 

In Porthos helpen wij u graag! Kom langs of bel of mail. Ook dat kan. U bent altijd welkom, een afspraak maken is niet nodig.


Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

 1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

  Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

 2. 2 Ik kan niet meer met de trein reizen. Hoe kan ik nu nog op bezoek bij mijn dochter?

  Indien u niet in staat bent om gebruik te maken van gewone vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de fiets of de brommer, kunt u in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening. Veel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 3. 3 Zelf mijn huishouden doen lukt me niet, wat nu?

  U kunt hulp bij het huishouden krijgen als u (tijdelijk) door ziekte of handicap uw huishouden niet zelf kunt doen. Er komt dan regelmatig een huishoudelijke hulp bij u thuis. Bij hulp bij het huishouden moet u denken aan iemand die verschillende soorten huishoudelijk werk voor u doet. Bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, boodschappen doen. bij hulp bij het huishouden moet u niet denken aan iemand die u helpt bij douchen of aankleden. Dat valt namelijk onder persoonlijke verzorging. Deze vorm van hulpverlening wordt niet via de Wmo geregeld, maar via de AWBZ.

  Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden wordt gekeken naar uw gezondheidssituatie en leefsituatie. Er wordt bekeken wat u zelf aankunt en wat uw huisgenoten kunnen doen. Er wordt bij de  vaststelling van hulp bij het huishouden uit gegaan van 'gebruikelijke zorg'. Dit is de zorg die huisgenoten aan elkaar bieden. Mocht u geen huisgenoten hebben die u kunnen helpen, dan kunt u een beroep doen op professionele hulp. Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen.

  Er zijn meerdere mogelijkheden afhankelijk van uw situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 4. 4 Door mijn operatie kan ik tijdelijk niet meer zelf koken, waar kan ik maaltijden bestellen?

  Er zijn een aantal mogelijkheden, we zetten ze graag met u op een rij. Als het voor u moeilijk is om zelf naar Porthos te komen, bijvoorbeeld om dat u net geopereerd bent kunt u dat aan ons doorgeven zodat we daar een oplossing voor kunnen vinden.