Thema's

Grandcafés en ontmoetingsplaatsen

112

Kent u ze al, de grand cafés en ontmoetingsplaatsen bij u in de buurt?

 

Deze ontmoetingsplaatsen vormen het hart van de wijk waar diverse activiteiten plaatsvinden en cursussen gegeven worden. U kunt er altijd terecht voor een kop koffie of om er gewoon de krant te lezen. In de grand cafés kunt u lunchen of de warme maaltijd gebruiken voor een laag tarief. Alle wijkbewoners kunnen daar gebruik van maken, jong en oud, met een ruime beurs of een wat krappere beurs, werkend en niet-werkend.

 

In Middelburg zijn in er grand cafés in de woonwijken te vinden: Grand Café Willem bijvoorbeeld voor de wijken De Veersche Poort, Nieuw Middelburg en Klarenbeek. Of Grand Café Palet in de Brede School van Dauwendaele. Veel activiteiten vinden daar plaats met de kinderen van de Brede School. Verder zijn er nog Grand Café 't Gasthuis en Ontmoetingscentrum Palet van SVRZ en Grand Café Buitenrust van Zorgstroom.

In Vlissingen kunt u terecht bij: Ter Reede, Majoraat en Grand Café de Schutterij.

 

Kom ook eens langs, u bent van harte welkom bij het grand café of de ontmoetingsplaats bij u in de buurt!

Meer weten? De medewerkers van Porthos wijzen u graag de weg. U bent welkom bij Porthos zonder afspraak. U kunt ook op een andere manier contact met ons opnemen. Dat kan telefonisch of via e-mail.

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

 1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

  Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

 2. 2 Ik kan niet meer met de trein reizen. Hoe kan ik nu nog op bezoek bij mijn dochter?

  Indien u niet in staat bent om gebruik te maken van gewone vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de fiets of de brommer, kunt u in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening. Veel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 3. 3 Zelf mijn huishouden doen lukt me niet, wat nu?

  U kunt hulp bij het huishouden krijgen als u (tijdelijk) door ziekte of handicap uw huishouden niet zelf kunt doen. Er komt dan regelmatig een huishoudelijke hulp bij u thuis. Bij hulp bij het huishouden moet u denken aan iemand die verschillende soorten huishoudelijk werk voor u doet. Bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, boodschappen doen. bij hulp bij het huishouden moet u niet denken aan iemand die u helpt bij douchen of aankleden. Dat valt namelijk onder persoonlijke verzorging. Deze vorm van hulpverlening wordt niet via de Wmo geregeld, maar via de AWBZ.

  Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden wordt gekeken naar uw gezondheidssituatie en leefsituatie. Er wordt bekeken wat u zelf aankunt en wat uw huisgenoten kunnen doen. Er wordt bij de  vaststelling van hulp bij het huishouden uit gegaan van 'gebruikelijke zorg'. Dit is de zorg die huisgenoten aan elkaar bieden. Mocht u geen huisgenoten hebben die u kunnen helpen, dan kunt u een beroep doen op professionele hulp. Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen.

  Er zijn meerdere mogelijkheden afhankelijk van uw situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 4. 4 Door mijn operatie kan ik tijdelijk niet meer zelf koken, waar kan ik maaltijden bestellen?

  Er zijn een aantal mogelijkheden, we zetten ze graag met u op een rij. Als het voor u moeilijk is om zelf naar Porthos te komen, bijvoorbeeld om dat u net geopereerd bent kunt u dat aan ons doorgeven zodat we daar een oplossing voor kunnen vinden.