Thema's

Cursussen en activiteiten

24

Activiteiten, workshops  en cursussen voor senioren kunnen erg belangrijk zijn om sociaal en vitaal te blijven.

 

Daarom worden er vanuit Porthos diverse programma's voor u opgezet. Belangrijkste uitgangspunt is u een leuke tijd bezorgen. Bent u benieuwd wat er allemaal in voor u wordt georganiseerd? In Porthos kunnen we u helpen. Loop eens binnen bij Porthos, bel of stuur een e-mail. U bent altijd welkom, een afspraak maken is niet nodig.

 

Op diverse plaatsen in Middelburg en Vlissingen zijn er speciale activiteiten voor senioren. Misschien wilt u meer bewegen en is line-dance of volksdansen iets voor u. Wilt u liever creatief bezig zijn? Hieronder een overzicht van verschillende instellingen die activiteiten of cursussen voor ouderen in Middelburg en Vlissingen organiseren.

 

Stichting Welzijn Middelburg

De Stichting Welzijn Middelburg (SWM) is een welzijnsorganisatie die sociale, culturele en educatieve activiteiten organiseert voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen in de gemeente Middelburg. Het ouderenwerk binnen SWM vormt een belangrijk onderdeel van het wijkgericht werk. Vanuit de verschillende woonservicezones en de daarbij behorende welzijnsruimtes en Grand Cafés, worden talloze activiteiten georganiseerd.

 

Meer bewegen voor ouderen

Meer Bewegen voor Ouderen biedt bewegingsactiviteiten voor ouderen die mobiel en zelfstandig willen blijven. De lessen worden op verschillende plaatsen in Middelburg en Vlissingen door ervaren docenten.

http://www.wvozorg.nl/samenopstap 

 

WVO Zorg

Bij WVO Zorg kunt u aankloppen voor professionele thuiszorg op Walcheren, een veilige en gastvrije woonomgeving, maar ook voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp, tijdelijk verblijf, revalidatie en maaltijden bezorgd aan huis. Daarnaast biedt WVO Zorg tal van mogelijkheden voor ontspanning en welzijn. Of u nu op één van de locaties woont of in de wijk, er is voor ieder wat wils.

Een overzicht van de activiteiten:

http://www.wvozorg.nl/samenopstap

 

Terug naar overzicht thema's

Veelgestelde vragen

 1. 1 Verwijzing naar de 10 veelgestelde vragen?

  Voor specifieke vragen kunt u terecht op: http://nieuw.porthos.nl/vragen/

 2. 2 Ik kan niet meer met de trein reizen. Hoe kan ik nu nog op bezoek bij mijn dochter?

  Indien u niet in staat bent om gebruik te maken van gewone vervoersmogelijkheden zoals het openbaar vervoer, de fiets of de brommer, kunt u in aanmerking komen voor een vervoersvoorziening. Veel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 3. 3 Zelf mijn huishouden doen lukt me niet, wat nu?

  U kunt hulp bij het huishouden krijgen als u (tijdelijk) door ziekte of handicap uw huishouden niet zelf kunt doen. Er komt dan regelmatig een huishoudelijke hulp bij u thuis. Bij hulp bij het huishouden moet u denken aan iemand die verschillende soorten huishoudelijk werk voor u doet. Bijvoorbeeld stofzuigen, ramen lappen, boodschappen doen. bij hulp bij het huishouden moet u niet denken aan iemand die u helpt bij douchen of aankleden. Dat valt namelijk onder persoonlijke verzorging. Deze vorm van hulpverlening wordt niet via de Wmo geregeld, maar via de AWBZ.

  Om te beoordelen of u in aanmerking komt voor hulp bij het huishouden wordt gekeken naar uw gezondheidssituatie en leefsituatie. Er wordt bekeken wat u zelf aankunt en wat uw huisgenoten kunnen doen. Er wordt bij de  vaststelling van hulp bij het huishouden uit gegaan van 'gebruikelijke zorg'. Dit is de zorg die huisgenoten aan elkaar bieden. Mocht u geen huisgenoten hebben die u kunnen helpen, dan kunt u een beroep doen op professionele hulp. Voor hulp bij het huishouden betaalt u een eigen bijdrage afhankelijk van uw inkomen.

  Er zijn meerdere mogelijkheden afhankelijk van uw situatie. Porthos kan met u meedenken en u helpen met uw eventuele aanvraag.

 4. 4 Door mijn operatie kan ik tijdelijk niet meer zelf koken, waar kan ik maaltijden bestellen?

  Er zijn een aantal mogelijkheden, we zetten ze graag met u op een rij. Als het voor u moeilijk is om zelf naar Porthos te komen, bijvoorbeeld om dat u net geopereerd bent kunt u dat aan ons doorgeven zodat we daar een oplossing voor kunnen vinden.