De Week tegen de Eenzaamheid

Met het thema 'Kom de deur uit', organiseert Coalitie Erbij voor het derde achtereenvolgende jaar de Week tegen Eenzaamheid, van 26 september t/m 5 oktober 2012. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de drie Nederlanders zich regelmatig eenzaam tot zeer eenzaam voelt. Eenzaamheid is niet alleen een probleem voor het individu zelf maar ook voor de samenleving: mensen die zich eenzaam voelen lopen een verhoogd risico op gezondheidsproblemen.

 

In de Week tegen Eenzaamheid vinden er allerlei activiteiten plaats die aansluiten op het thema 'Kom de deur uit'. Van culturele uitstapjes tot wandelingen in de natuur en van georganiseerde gezamenlijke maaltijden tot sportactiviteiten. Veel verschillende organisaties uit de wereld van cultuur, natuur, sport, horeca, gezondheidszorg en welzijn maken dit mogelijk.

 

Ook op Walcheren vinden er diverse activiteiten plaats binnen dit thema. Werkt voor Ouderen heeft een speciaal programma opgezet voor eenzame ouderen : http://www.werktvoorouderen.nl/actueel/nieuws/bericht:werkt-voor-ouderen-in-actie-tegen-eenzaamheid.htm

 

Terug naar overzicht nieuws & agenda