Lesbische, homeseksuele, biseksuele en transgender-jongeren (LHBT) veilig en weerbaar in Zeeland

Uit landelijk onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau uit 2010 blijkt dat de helft van de onderzochte homojongeren zelfmoordgedachten hebben. 9% van de jongens en 16% van de meisjes heeft ook echt een zelfmoordpoging gedaan. Hoe meer anti homo-uitingen zij meemaken, hoe vaker zij aangeven zelfmoord te overwegen. Dit percentage ligt aanzienlijk hoger dan bij heterojongeren.


Ook Zeeuwse homoseksuele jongeren hebben een minder goede psychische gezondheid dan Zeeuwse heterojongeren. Zij ervaren hun gezondheid als minder goed, hebben vaker last van gedragsproblemen en lijden eerder aan depressies en zelfmoord gedachten dan heterojongeren.


Deze uitkomsten hebben ertoe geleid dat er actie ondernomen wordt in Zeeland. De gemeenten Goes, Middelburg en Vlissingen hebben de krachten gebundeld. Samen met het Anti Discriminatie Bureau Zeeland, GGD Zeeland en het COC Zeeland pakken zij het project binnen Zeeland op. Met het project richten zij zich op de verbetering van de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van Zeeuwse LHBT-jongeren.

 

Meer weten? Via de e-mail nieuwsbrief wordt je op de hoogte gehouden van het project: www.adbzeeland.nl/lhbt/nieuwsbrief

 

 

 

 

Terug naar overzicht nieuws & agenda