Gratis SOA-onderzoek

 

GGD'en Zeeland en Brabant bieden jongeren gratis soa-onderzoek.

Jongeren die in de vakantie zonder condoom seks hebben gehad, hoeven niet lang met twijfels rond te lopen. Zij kunnen op donderdag 22 september van 15.00 tot 20.00 uur in Goes terecht tijdens het speciale inloopspreekuur van de GGD Zeeland.

 

Tijdens de vakantie zien we bij jongeren een toename van onveilig vrijgedrag, wat de kans op een soa (seksueel overdraagbare aandoening) vergroot. Daarom organiseren de GGD'en in Brabant en Zeeland  dit jaar eenmalig een inloopspreekuur waar jongeren t/m 24 jaar zich kunnen laten testen op soa's. Gratis en anoniem. En een afspraak maken is niet nodig.

 

Waar en wanneer?

In Zeeland vindt het inloopspreekuur voor de gratis soa-test plaats op donderdag 22 september a.s. tussen 15.00 en 20.00 uur in Goes (GGD-gebouw aan de Westwal 37).


Het onderzoek

Om goed op soa's te kunnen testen is het belangrijk dat er minstens 1½ week zit tussen het laatste onveilige sekscontact en het onderzoek. Bij jongens en meiden wordt bloed afgenomen. Jongens moeten een potje met (ochtend)urine meenemen, meiden kunnen ter plekke een zelftest uitvoeren.

 

Na een week volgt de uitslag via een sms-bericht. Als een soa is vastgesteld, neemt de GGD contact op om een afspraak te maken voor een behandeling.

 

Sense-jongerenspreekuur

Natuurlijk kunnen jongeren t/m 24 jaar ook de rest van het jaar terecht met vragen over liefde en relaties, veilig vrijen of soa terecht bij de GGD Zeeland. Dat kan per e-mail en via de chat op www.sense.info. Of door het maken van een afspraak voor het Sense-jongerenspreekuur via 0900-369 69 69 (€0,10 per minuut).

 

Terug naar overzicht nieuws & agenda